ROTTERDAM - De directie van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET en de vakbonden praten maandag verder over de problemen met het onlangs bereikte CAO-akkoord. Woensdag ging het RET-personeel akkoord met het onderhandelingsresultaat met uitzondering van het hoofdstukje Randstadbus.

"De gezamenlijke vakbonden hebben directeur Pedro Peters een nieuw tekstvoorstel gedaan over Randstadbus, dat de komende dagen door de directie zal worden bestudeerd, aldus de RET donderdag.

Busdivisie

De RET-directie wil dat de busdivisie van het bedrijf samen met streekvervoerder Connexxion verdergaat als Randstadbus. De werknemers willen dat de RET één bedrijf blijft, inclusief een busdivisie.

In een motie van de Ondernemingsraad, die het personeel woensdag massaal steunde, eisten de werknemers dat de verwijzingen naar het nieuwe busbedrijf uit het akkoord moet worden geschrapt zolang de Rotterdamse gemeenteraad er nog geen besluit over heeft genomen.

Overeenstemming

De RET heeft 2600 werknemers. Die gingen woensdag akkoord met de rest van de CAO, zoals een werk- en inkomensgarantie en een bonus bij verzelfstandiging. Maandag 25 september legde het personeel voor 24 uur het werk neer voor een betere CAO. Vorige week donderdag kwamen de vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en VOR en de directie tot een overeenstemming.