AMSTELVEEN - KLM had in november 2002 een beladingsgraad van ,2% versus 77,0% in dezelfde maand van 2001. De passagiersbeladingsgraad steeg tot 75,1% tegenover 73,6% een jaar eerder. De vrachtbeladingsgraad liep op van 74,9% tot 75,4%. Dit meldt KLM woensdag. Het totaal vervoer steeg in november met 12%, terwijl de capaciteit 10% steeg op jaarbasis.

Video: 'Groei passagiers KLM valt licht tegen'

In november was het passagiersvervoer 16% hoger dan een jaar eerder. De capaciteit bij passagiers steeg 13%. Alle routes, behalve het Midden- en Zuid-Atlantische gebied, lieten stijgingen zien in passagiersvervoer die overeen kwamen met de stijging van de capaciteit.

In Europa steeg het vervoer 13%, minder sterk dan in de voorgaande maanden. De capaciteit in Europa nam 12% toe. Op de routes in het gebied Azie-Pacific steeg het vervoer 18%, bij een 6% hogere capaciteit.

Het vrachtvervoer steeg 8%, de capaciteit 7% op jaarbasis. Op alle routes steeg het vervoer, in Afrika was de grootste stijging te noteren. Vervoer in Azie-Pacific steeg 5% en op de Noord-Atlantische routes 3%.