ROTTERDAM - De vakbondsleden bij de Rotterdamse vervoerder RET hebben woensdagavond tegen het voorstel voor een nieuwe CAO gestemd. Zij stemden tegen omdat ze de passages over de Randstadbus uit het onderhandelaarsakkoord willen hebben. De vakbonden en de directie moeten nu opnieuw om de tafel.

De RET-directie wil dat de busdivisie van het bedrijf samen met streekvervoerder Connexxion verdergaat als Randstadbus. De werknemers willen dat de RET een integraal bedrijf blijft.

In een motie, die zij woensdag massaal hebben aangenomen, eisen ze dat de verwijzingen naar het nieuwe busbedrijf uit het akkoord worden geschrapt. "Hiermee mag de CAO-tekst niet worden vervuild", stelt voorzitter Henk van der Maden van de ondernemingsraad.

Teleugesteld

De vakbonden zijn teleurgesteld. Volgens hen wordt in het akkoord geen positief of negatief oordeel gegeven over Randstadbus. Het personeel wil echter pas weer over het busbedrijf praten als de gemeentelijke politiek zich hierover heeft uitgesproken.

De leden kunnen zich wel in alle andere afspraken in de CAO vinden. De vakbondsleden hebben woensdag bij de bonden een alternatief CAO-voorstel ingebracht. Deze tekst, het exacte onderhandelaarsakkoord minus de Randstadbus, is met slechts acht stemmen tegen aangenomen.

Vorige week donderdag zijn de vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en VOR en de directie tot een overeenstemming gekomen.