BREDA - Bij vervoersbedrijf BBA dreigen binnenkort acties. De werknemers van de Brabantse vervoerder eisen zekerheid over hun werkomstandigheden als op 10 december het personeel overgaat naar de nieuwe werkgever Connexxion.

Door een ruzie tussen de provincie en Connexxion over de prijs voor het busvervoer, dreigt de OV-concessieverlening in Noord-Brabant voor het tweede achtereenvolgende jaar uit te lopen op een debacle. Het BBA-personeel zit daardoor weer in onzekerheid over zijn toekomst.

In juni kreeg Connexxion de OV-concessie toegewezen voor een groot deel van Brabant. Volgens afspraak moet de nieuwe vervoerder het personeel van de BBA overnemen.

Rechter

Dinsdag werd duidelijk dat de provincie Noord-Brabant en busbedrijf Connexxion naar de rechter stappen. De provincie eist dat Connexxion op 10 december zijn contractuele verplichtingen nakomt om het busvervoer in Brabant te verzorgen. Connexxion wil de rechter vragen het bedrijf te ontheffen van alle verplichtingen.

Volgens de vervoerder is er in de offerte een rekenfout gemaakt waar de provincie van wist. Het bedrijf zegt dat er voor de opgegeven prijs geen bussen kunnen rijden.