LONDEN - Het Indiase Tata Steel heeft financiering geregeld voor een eventueel bod op zijn branchegenoot Corus. Banken hebben 6,5 miljard dollar (5,2 miljard euro) beschikbaar gesteld voor een overnamebod op het Brits-Nederlandse staalconcern, zo meldde de Britse krant Sunday Telegraph.

Het bedrag zou worden geleverd door de banken die Tata Steel adviseren, te weten ABN Amro en Deutsche Bank. Daarnaast draagt Standard Chartered bij aan de financiering.

Consolidatieslag

Tata Steel heeft afgelopen donderdag laten weten een overnamebod op Corus te overwegen. Het staalconcern uit India reageert daarmee op een consolidatieslag in de sector, die in gang is gezet door het eveneens Indiase Mittal Steel.

Dit familiebedrijf heeft eerder dit jaar 31 miljard dollar op tafel gelegd om de Europese sectorgenoot Arcelor in te lijven.

Werkgelegenheid

Experts uit de staalindustrie verwachten dat er enkele honderden banen bij Corus verdwijnen als het bedrijf wordt overgenomen, aldus The Sunday Times. De werkgelegenheid bij de Nederlandse tak van Corus zou niet in gevaar komen. De activiteiten van Corus in Nederland draaien efficiënter dan die in Groot-Brittannië.