ROTTERDAM - Pieter Zwart van internetbedrijf Coolblue is zaterdag gekozen tot zakenman van het jaar. Op de galafinale kreeg hij van organisator Ernst & Young een award en de titel Entrepreneur of the Year 2006 uitgereikt.

De prijs voor de beste startende ondernemer ging dit jaar naar Bert Schaap van het IT-bedrijf Technology Management & Network Services.

De Entrepreneur of the Year verkiezingen werden dit jaar voor de twaalfde keer gehouden. Winnaar Pieter Zwart dingt volgend jaar mee naar de verkiezing World Entrepreneur of the Year in Monaco.

Zwarte zakenvrouw

Ook zakenvrouw Melek Usta viel dit jaar in de prijzen. De geboren Turkse werd in Amsterdam uitgeroepen tot 'Zwarte zakenvrouw Nederland 2006'. Als directeur van werving- en selectiebureau Colourfull People kreeg zij op het galadiner van de Businessclub Zwarte Zakenvrouwen Nederland (ZZVN) de prijs uitgereikt uit handen van Minister Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat).

De ZZVN verkoos Lilian Calender, directeur van de School of Economics InHolland, tot zwarte vrouwelijke manager 2006. Calender is van Surinaamse origine.