AMSTERDAM - Bestuurslid Stuart Appleton vertrekt volgend jaar april bij automatiseerder Getronics. Appleton heeft daarvoor persoonlijke redenen, zo liet het concern woensdag weten.

De Brit werkt sinds 2000 bij Getronics. Sinds mei vorig jaar is hij bestuurslid. In de raad van bestuur is hij onder meer verantwoordelijk voor de gang van zaken in het Verenigd Koninkrijk, Azië en Japan en wereldwijde allianties van het bedrijf. Deze verantwoordelijkheden zal hij de komende maanden overdragen.

Getronics heeft een slecht halfjaar achter de rug. Het bedrijf leed een verlies van 41 miljoen euro, vooral door problemen in Italië. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië vielen de resultaten echter ook tegen. Het lokale management is daar inmiddels vervangen.

Een woordvoerder van Getronics wilde het vertrek van Appleton woensdag niet verder toelichten. "We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen Stuarts redenen om dat te doen", zo zei bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar in een schriftelijke verklaring.