NIJMEGEN - Vervoersbedrijf Connexxion neemt hoogstwaarschijnlijk het Nijmeegse Novio over. De gemeente Nijmegen liet donderdag weten voorlopige overeenstemming te hebben bereikt met Connexxion.

Volgens de gemeente heeft Connexxion een interessant voorstel gedaan, waarmee Novio optimaal wordt voorbereid op de aanbesteding in 2010 van het openbaar vervoer in het stedelijk Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN). In het voorstel wordt een baangarantie gegeven voor de ruim vijfhonderd medewerkers van Novio.

Risico

De gemeente is tot nu toe eigenaar van Novio. Maar volgens deskundigen is het bezit van een vervoersbedrijf een financieel risico. De gemeente probeert al langer Novio te verkopen. Zo toonde het Haagse vervoersbedrijf HTM in 2005 belangstelling. In januari liet HTM echter weten van overname af te zien.

De gemeente hoopt de verkoop vóór 31 december gerealiseerd te hebben. "Na behandeling in de gemeenteraad van Nijmegen en de adviezen van de ondernemingsraden zal het college van B en W naar verwachting in november een definitief besluit nemen."