MAASTRICHT - Bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad worden 63 van de 350 arbeidsplaatsen geschrapt. Dat liet Media Groep Limburg, uitgever van beide kranten, donderdag weten.

De banenreductie is volgens de directie van de Media Groep Limburg nodig om de dalende abonneeaantallen en het dalende aantal advertenties het hoofd te bieden. Ook moet er financiële ruimte worden gecreëerd voor nieuwe investeringen. Op de redacties van de kranten vallen de hardste klappen; daar worden dertig banen geschrapt. De bezuiniging treft verder onder meer de advertentie- en ICT-afdelingen.

Positief

De MGL is sinds april van dit jaar in handen van de Mecom Group. De investeringsmaatschappij nam de uitgever over voor 200 miljoen euro van de Telegraaf Media Groep. Het bedrijf was toen nog erg positief gestemd over de positie van de uitgever.

"We staan achter het journalistieke management, blijven zelf op afstand en willen de sterke positie die de kranten hebben in de regionale cultuur handhaven", aldus de oprichter en bestuursvoorzitter van Mecom, David Montgomery in juni van dit jaar.

"Ik begrijp dit niet", zegt een woordvoerder van de journalistenvakbond NVJ in een reactie. "Het gaat goed met de MGL. Je verwacht dus eerder investeringen in het bedrijf in plaats van bezuinigingen."