AMSTERDAM - Het bankconcern ABN Amro wil niet langer gebruikmaken van de diensten van bestuurslid Dolf Collee. Collee is sinds 1980 in dienst bij de bank. Hij verlaat ABN Amro aan het eind van dit jaar, zo liet de onderneming donderdag weten.

Collee is verantwoordelijk voor Europa inclusief het Italiaanse Antonveneta en de onderdelen zakelijke klanten en consumentenklanten. Andere leden van het bestuur nemen zijn taken vanaf volgend jaar over.

Bestuursvoorzitter Rijkman Groenink zei dat de bank en Collee in goed onderling overleg hebben besloten uit elkaar te gaan. Dat de wegen scheiden, heeft volgens de topman te maken met een wijziging van de structuur van de bank. "Elke fase stelt haar eigen eisen en vraagt om een bepaalde verdeling van taken en verantwoordelijkheden", aldus Groenink.

Collee liet weten te vertrekken met gemengde gevoelens. "Ons karwei is nog niet voltooid. Daarom betreur ik het dat dit moment nu komt. Maar in veranderende omstandigheden is het soms nodig de opstelling van een team te wijzigen."