GRONINGEN - Een deel van de werknemers van busmaatschappij Arriva heeft inmiddels het werk hervat. De werkonderbreking duurde woensdagochtend langer dan voorspeld. De directie en de ondernemingsraad van het bedrijf zijn rond negen uur in overleg gegaan.

Chauffeurs van busmaatschappij Arriva zijn in Zuid Holland en Gelderland weer aan het werk. In de drie noordelijke provincies rijden nog steeds maar mondjesmaat bussen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf rond elf uur woensdagochtend verklaard.

Op dat moment werd in de vestiging van Arriva in Groningen onderhandeld tussen de ondernemingsraad en de directie. Veel chauffeurs wachten de uitkomsten af voordat ze weer aan het werk gaan.

Vragen

Ondertussen werd de klantenservice van Arriva 'gebombardeerd' met vragen en klachten naar aanleiding van de staking. "Er zijn ontzettend veel vragen, we worden echt overspoeld met telefoontjes", aldus een medewerker van het callcenter. Ook het reisadviesnummer 0900-9292 wordt platgebeld. Hoeveel telefoontjes er binnen zijn gekomen op het Arriva servicenummer zal pas morgen bekend worden.

Aan de hand van de uitkomst bepalen chauffeurs of en wanneer zij aan het werk gaan. Vooraf was gezegd dat de werkonderbreking tot negen uur zou duren.

Staking

Chauffeurs van het vervoersbedrijf legden woensdagochtend in verschillende delen van Nederland het werk neer. Ze protesteren daarmee tegen het uitblijven van gewijzigde dienstroosters die de werkdruk van de chauffeurs zouden moeten verlichten.

Werkoverleg

Twee- tot driehonderd chauffeurs waren woensdagochtend bijeengekomen in de kantine van de vestiging van Arriva in Groningen voor een werkoverleg. Wat daar precies is uitgekomen is niet bekend gemaakt.

Het conflict tussen de centrale ondernemingsraad en de directie van Arriva over de dienstroosters begon twee jaar geleden. "Chauffeurs zitten vaak te lang onafgebroken achter het stuur en sommige diensten sluiten te nauw op elkaar aan", aldus de voorzitter van de ondernemingsraad Willem van der Werf. Volgens hem weigert de directie de roosters aan te passen, ondanks een uitspraak van het Hof in Leeuwarden. "Daarom voeren we vanmorgen werkoverleg", aldus Van der Werf.