ROTTERDAM - De Onafhankelijke Vakbond in de Regio Rotterdam (VOR) sluit niet uit de de RET-medewerkers in de komende tijd opnieuw het werk neerleggen. Volgens woordvoerder Perry Koster gaan de actiecomités van de bonden dinsdagmiddag om de tafel zitten om de stand van zaken door te nemen.

De RET liet maandag weten dat de vakbonden niet opnieuw gaan staken. "Dinsdag wordt er gewoon gereden", aldus de RET-woordvoerder. Directeur Pedro Peters had al gezegd één stakingsdag te accepteren, maar bij een tweede naar de rechter te stappen.

Volgens Koster is een nieuwe staking een van de mogelijkheden. "Misschien komen er publieksvriendelijker acties. Maar zolang de partijen nog niet aan de onderhandelingstafel zitten, sluit ik niet uit dat het werk weer wordt neergelegd."

Cao

Maandag rijden in Rotterdam en omgeving geen bussen, trams en metro. Het personeel staakt voor een betere cao. Volgens een woordvoerder van de RET waren er maandagochtend ongeveer 150 werkwilligen. Hoeveel dat er in totaal zullen zijn, hangt af van de opkomst van de middag- en avondploegen.

De vakbonden meldden dat zich maandagochtend bij het hoofdkantoor van de RET op het Vasteland vijf- tot zeshonderd stakers inschreven. Begin van de middag was het rustig bij het RET-kantoor. "Mensen die niet wilden staken, maar wel solidair wilden zijn met de actie, hebben maandag vrij genomen."