ROTTERDAM - Accountantskantoor Deloitte heeft in het afgelopen gebroken boekjaar 2005/2006 een winst behaald van 102,5 miljoen euro. Dat is ruim 12 procent meer dan in het voorgaande jaar. Dat liet Deloitte woensdag weten.

In het afgelopen boekjaar, dat eind mei afliep, werd er ook meer omzet behaald. Deze liep met 6 procent op tot 698 miljoen euro. Hiermee keerde Deloitte het tij. In het voorgaande boekjaar zag Deloitte de winst en omzet teruglopen.

Deloitte zegt dat de groei plaatsvindt op bijna alle gebieden waar het bedrijf actief is. Op de markt voor het midden- en kleinbedrijf neemt de vraag naar administratieve dienstverlening af, terwijl men daar wel meer deskundig advies wil. Vorig jaar had Deloitte het op deze markt moeilijk. Een reorganisatie bij het onderdeel dat zich op de MKB-markt richt, verloopt volgens plan, aldus Deloitte.

Hoewel Deloitte zegt kritischer te zijn bij de selectie van nieuwe medewerkers, nam het bedrijf vorig boekjaar ruim duizend nieuwe personeelsleden aan.