ROTTERDAM - Het overleg woensdagochtend tussen de vakbonden, directie, wethouder Jeannette Baljeu van Vervoer en de ondernemingsraad (OR) van de RET is woensdag op niets uitgelopen.

"De directie wil ons niets bieden", aldus de voorzitter van de OR na afloop van het gesprek op het stadhuis. Dat betekent dat het personeel van de vervoerder maandag voor 24 uur het werk neerlegt.

Woensdagavond hielden de bonden een ledenvergadering. Op die vergadering verwierpen de leden het eindbod van de cao dat de directie hen onlangs had gedaan. Bovendien stemden zij in een overgrote meerderheid voor de 24-uursstaking. Het personeel wil maandag al het bus-, tram- en metrovervoer in de regio Rotterdam plat leggen.

Opstoppingen

Afgelopen maandag brak in Rotterdam al een wilde staking uit. Enkele honderden chauffeurs van de tram en bus legden hun werk neer en gingen naar het stadhuis. Op de Coolsingel hadden velen hun tram en bus geparkeerd. Dit leverde flinke opstoppingen voor het overige verkeer op. De werkonderbreking duurde ruim zeven uur.