ROTTERDAM - Personeel van het vervoersbedrijf RET in Rotterdam wil maandag voor 24 uur het werk neerleggen. Dat is dinsdagavond besloten op een roerige ledenvergadering van de betrokken vakbonden. De bedoeling is dat al het metro-, bus- en tramvervoer plat gaat.

Bijna alle driehonderd aanwezige vakbondsleden stemden voor de staking. Ze zijn het niet eens met het eindbod voor een nieuwe CAO dat de RET-directie onlangs heeft gedaan. Ook de komst van de Randstadbus zit hen dwars.

Woensdagochtend gaan bestuurders van de bonden nog wel met de directie en verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu (Vervoer) om de tafel in een laatste poging om er alsnog uit te komen. Maar de vakbondsleden verwachten niet dat daar iets uit zal komen.

Opstoppingen

Maandag brak in Rotterdam al een wilde staking uit. Enkele honderden chauffeurs van de tram en bus legden hun werk neer en gingen naar het stadhuis. Op de Coolsingel hadden velen hun tram en bus geparkeerd. Dit leverde flinke opstoppingen voor het overige verkeer op. De werkonderbreking duurde ruim zeven uur.

Op de vergadering werd nog door een enkeling geopperd om in plaats van te staken, drie dagen gratis reizigers te vervoeren of om een staking voor onbepaalde tijd af te kondigen, maar deze voorstellen werden door anderen weggehoond.