AMSTERDAM - Hulpverleners van pechdienst Route Mobiel zijn vijf minuten sneller bij een gestrande auto dan de Wegenwacht. Ze arriveren binnen een half uur, terwijl de ANWB-dienst 35 minuten nodig heeft. Dat blijkt uit accountantsonderzoeken op verzoek van Route Mobiel, schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag.

Directeur van Route Mobiel Michèl Dashorst zegt in de krant dat zestig procent van de automobilisten het belangrijk vindt niet langer dan een halfuur op hulp te hoeven wachten. "Wij garanderen onze klanten dat we binnen een half uur ter plaatse zijn. Het is mooi te zien dat we het halen." De wachttijd is een van de voornaamste onderwerpen waarover Route Mobiel en de ANWB juridische strijd leveren, schrijft het ochtendblad. De Amsterdamse rechtbank doet hier waarschijnlijk woensdag uitspraak over.

Wegenwacht-woordvoerder Ad Vonk vindt het ook belangrijk dat mensen niet te lang hoeven te wachten. "Een halfuur is een goed streven, maar voor ons is het niet het belangrijkste doel," zegt Vonk. "Het gaat ons er vooral om dat we negen van de tien pechgevallen ter plaatse repareren." De ANWB plaatst een kanttekening bij de resultaten.

In het onderzoek staat dat de wachttijd bij Route Mobiel pas ingaat, wanneer een dossier is aangemaakt. Bij de Wegenwacht zou de tijd beginnen te lopen op het moment dat een telefoniste het gesprek aanneemt. De concurrent van de Wegenwacht is bijna twee jaar actief en heeft ruim 200 duizend leden. Deze week begint een wervingscampagne.