AMSTERDAM - Starters op de arbeidsmarkt zijn te saai en te braaf. Ze hebben snel hun studie afgerond en vonden zaken als bijbaantjes, bestuurlijke ervaring of topsport minder belangrijk. Werkgevers willen juist meer avontuurlijke sollicitanten. Dat blijkt maandag uit onderzoek door het blad IntermediairFW.

Studenten steken weinig tijd in extra activiteiten, omdat die voor studievertraging zorgen en een hogere studielening als consequentie kunnen hebben. Bedrijven willen juist nieuwe mensen met wat meer levenservaring. De starters op de arbeidsmarkt denken daar heel anders over.

Zij vinden dat werkgevers juist veel te veel letten op diploma's en werkervaring en helemaal niet kijken naar overige activiteiten. Dat blijkt maandag uit onderzoek van een werving- en selectiebureau onder 810 starters. Vandaar dat de starters prioriteit geven aan hun studie.

Uit het Intermediair Startersonderzoek blijkt dat starters snel hun eerste baan vinden en behoorlijk tevreden zijn over de inhoud van hun werk, het aanzien van hun bedrijf en functie, en ook over de werksfeer. Driekwart van de starters is binnen drie maanden aan de bak gekomen.