AMSTERDAM - KPN heeft Tiscali Nederland gekocht. Hiermee versterkt de voormalige monopolist zijn positie op de internetmarkt opnieuw.

KPN legt 255 miljoen euro neer voor de Nederlandse activiteiten, zo meldt een woordvoerder. Hiermee kan KPN 276.000 adsl-klanten aan zijn huidige totaal van 1,8 miljoen toevoegen. Verder heeft Tiscali een eigen breedbandnetwerkt en zo'n 126.000 inbelklanten.

Eerder al nam KPN ruim zestigduizend abonnees van Tiscali over. Toen ging het om ruim 60.000 abonnees die gebruikmaakten van het adsl-netwerk van KPN. Verder nam KPN begin dit jaar al het klantenbestand van Freeler over.

KPN heeft al enige tijd een ruim deel van de adsl-markt in handen. Het concern is in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met de kabelaars. In de totale breedbandmarkt krijgt KPN een aandeel rond de 46 procent. Overigens moet de NMa nog wel toestemming voor de overname geven.

Tiscali heeft zijn Europese activiteiten de laatste tijd in rap tempo afgebouwd. Na het afstoten van de Nederlandse tak zal de provider alleen nog actief zijn in moederland Italië, Duitsland, Engeland en Tsjechië.