DEN HAAG - Nog ruim een halfjaar en dan moet het afgelopen zijn met misleidende reclame voor vakantiereizen. Na jarenlang onderling gesteggel hebben vrijwel alle relevante belangenorganisaties zich verenigd achter de zogenoemde code reisaanbiedingen.

Staatssecretaris Karien Van Gennip (Economische Zaken) neemt de afsprakenlijst maandag in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van onder meer het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen, de Hiswa, Koninklijk Nederlands Vervoer en Barin (koepelorganisatie luchtvaartmaatschappijen). Vanaf 1 april 2007 moeten alle reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de Nederlandse markt zich houden aan de code.

Gestript

Bedrijven die vakanties, vliegreizen, bustrips of combinaties van die producten verkopen, moeten vanaf dat moment in hun advertenties en andere uitingen eerlijk zijn over de kosten. Ze mogen niet langer adverteren met prijzen die gestript zijn van allerlei kosten, die erbij komen zodra de klant gaat boeken.

Seizoen

Voor de datum van 1 april is gekozen omdat dan het toeristische zomerseizoen begint. De gidsen voor het winterseizoen zijn allang gedrukt. Als de code nu van kracht zou worden, zou een verschil ontstaan tussen de prijzen in deze gidsen en de prijzen in bijvoorbeeld krantenadvertenties. "Dat zou grote verwarring veroorzaken bij de consument en daarbij is niemand gebaat", zegt een woordvoerster van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen.

"De bedrijven moeten alle onvermijdbare kosten, zoals die er waren toen de aanbieding werd gepubliceerd, meerekenen in hun prijs", aldus de ANVR-zegsvrouw. "Daarnaast moet er sprake zijn van redelijke beschikbaarheid. Dat wil zeggen dat de consument een redelijke kans moet hebben om te boeken tegen de geadverteerde prijs. Nu adverteren reisorganisaties nogal eens met hele lage prijzen, en dan blijkt dat die reizen nauwelijks beschikbaar zijn tegen die lage prijs."

De ANVR erkent dat het nog onduidelijk is hoe het begrip 'redelijke beschikbaarheid' moet worden uitgelegd. Dat zal in de praktijk moeten blijken. "Als consumenten of andere belanghebbenden ontevreden zijn over een bepaalde reclame, dan kunnen ze naar de Reclame Code Commissie stappen."

Jammer

De Consumentenbond heeft zich drie jaar lang hard gemaakt voor de komst van de code. De belangenorganisatie is blij dat het er nu van komt, maar een woordvoerster noemt het tegelijkertijd "jammer" dat de code pas in april volgend jaar geldingskracht krijgt.

Met name de luchtvaartmaatschappijen hebben zich lange tijd verzet tegen de reclamecode. De Consumentenbond prijst de inzet van staatssecretaris Van Gennip. Zij dreigde met eigen regels te komen, als de code nog veel langer zou uitblijven. "Daarna is de zaak in een stroomversnelling geraakt", zei de woordvoerster van de Consumentenbond.