MILAAN - Telecom Italia overweegt zijn mobieletelefonietak te verkopen om zich op breedband- en media-activiteiten te richten. De verkoop van Telecom Italia Mobile (TIM) zou 35 miljard euro kunnen opleveren, aldus diverse internationale zakenkranten maandag.

De directie van het grootste telecombedrijf van Italië komt maandagmiddag bijeen om over de geplande herstructurering te vergaderen. De handel in het aandeel Telecom Italia op de effectenbeurs in Milaan is stilgelegd.

Een afsplitsing van TIM zou een strategische ommekeer betekenen voor het concern. Onder leiding van voorzitter Marco Tronchetti Provera werd TIM in 2005 voor 20 miljard euro geheel ingelijfd bij Telecom Italia. Hij verwierf de 44 procent van de aandelen die nog niet in het bezit waren van Telecom Italia.

Het plan was om zo een volledig geïntegreerd telecombedrijf van Telecom Italia te maken met vaste en mobiele telefonie en breedbandinternetaansluitingen. De fusie leverde weliswaar kostenbesparingen op maar de verwachte omzetgroei is uitgebleven.

Uiteindelijk bleef Telecom Italia zitten met een schuld van ongeveer 40 miljard euro.