AMSTERDAM - De Eyeworks Groep neemt het productiebedrijf Egmond Film and Television over. Egmond is bekend van tv-series als Meiden van De Wit en Van Speijk en films als Nynke en Antonia. Eyeworks maakte dit woensdag bekend.

Producent en directeur Hans van de Weers van Egmond blijft aan als leidinggevende. De nieuwe naam van het bedrijf wordt Eyeworks Egmond.

Directeur Reinout Oerlemans van Eyeworks zegt in een reactie dat drama en film een belangrijke rol spelen in de programmering van zenders en omroepen. "Egmond heeft zich op dit terrein met nadruk bewezen. Ik verwacht dat we ons nu in Nederland op het gebied van fictie net zo sterk kunnen ontwikkelen als we hebben gedaan in entertainment en sport. Het feit dat Egmond Film and Television ook internationaal hoog staat aangeschreven komt goed van pas bij het invullen van onze internationale ambities", aldus Oerlemans.

Betere kansen

De Weers benadrukt de toegang tot het creatieve netwerk dat nu ontstaat door aansluiting te zoeken bij Eyeworks. Zo kunnen we ook in de toekomst succesvolle films en series blijven produceren. Ik verwacht ook dat onze Nederlandse talenten betere kansen krijgen om zich internationaal te kunnen manifesteren. En er is veel talent in Nederland."