HOOFDDORP - TPG Post onderhandelt met de devakbonden over de inzet van huisvrouwen bij de postbestelling. Ditmeldt het actualiteitenprogramma Netwerk op basis van een interview metFNV-bestuurder Charley Ramdas.

Uit het interview blijkt dat de inzet van huisvrouwen structureel moetworden ingevoerd. TPG wil de kosten van de postbezorging in de komendevijf jaar terugbrengen met 320 miljoen euro. Een postbode verdient bruto 11 europer uur, terwijl een huisvrouw een salaris zou ontvangen van 7 euro bruto. TPG werkte niet mee aan de uitzending, maar wilde wel bevestigen dat het item in grote lijnen klopt.

In maart van dit jaar kondigde TPG aan dat het bedrijf het aantalpostbestellers de komende jaren wil verlagen van 21.000 naar 15.000. Injuli van dit jaar volgde de medeling dat er 5.000 banen verdwijnen bijde afdeling postbezorging. Momenteel werken er 30.000 postbezorgers bijTPG.

Volgens TPG-bestuursvoorzitter Peter Bakker zal de poststroom dekomende jaren terugvallen door toenemend internetgebruik. Hij zei ditdinsdag in een interview met het Algemeen Dagblad.