AMSTELVEEN - De vakbonden en de KLM zijn het in de nacht van maandag op dinsdag eens geworden over een nieuwe CAO. De 28.000 KLM-medewerkers gaan in totaal 5,5 procent meer verdienen in 2003.

Dat hebben FNV Bondgenoten en De Unie dinsdagmorgen bekendgemaakt. Per 1 februari krijgen de KLM-medewerkers er 3 procent bij, op 1 oktober nog eens 2,5 procent. De grondwerktuigkundigen mogen in 2003 rekenen op een licentietoeslag van 5 procent.

In december krijgt het KLM-personeel eenmalig 2,75 procent omdat de oude CAO al op 1 april van dit jaar was afgelopen. De nieuwe CAO heeft een looptijd van twee jaar, tot eind maart 2004.

Begin november liepen de onderhandelingen vast toen de KLM voor volgend jaar een loonstijging van 1,5 procent voorstelde en een stijging van nog eens tweemaal 2 procent in 2004. De bonden wilden dit jaar al 3,5 procent en in 2003 nog eens hetzelfde percentage erbij.

Vooral de onderhandelingen met de bond voor luchtvaarttechnici, de NVLT, verliepen moeizaam. De KLM weigerde na een wilde staking van de grondwerktuigkundingen aanvankelijk met de bond te praten.