VOORBURG - Een op de vijf werknemers heeft last van een muisarm of andere RSI-klachten. Jongeren hebben vaker last van de werkgebonden aandoening aan nek, schouders, armen, polsen en handen. Bovendien geldt ook: hoe lager opgeleid des te meer RSI-klachten.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). RSI-klachten kwamen in 2000 voor bij 23 procent van de werkenden. Beneden de 35 jaar meldt een kwart van de werknemers last te hebben van de aandoening. Onder de -plussers is dat 15 procent.

Verder bestaan volgens het CBS grote verschillen in RSI-klachten naar opleidingsniveau. Van de werknemers die alleen lager onderwijs hebben genoten, meldde 29 procent last te hebben van een zogeheten muisarm. Onder personen met een afgeronde hbo- of universitaire opleiding is dit 19 procent.

RSI

RSI (Repetitive Strain Injury) is een verzamelnaam van klachten als gevolg van herhalende bewegingen, aan hand, pols, arm of schouder. De aandoening uit zich in chronische pijn, stijfheid, tintelingen of een koud of doof gevoel.

/LINK
rsi.pagina.nl