UTRECHT - De ondernemer Paul Fentener van Vlissingen is maandagochtend op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerster van het familiebedrijf SHV dinsdag gezegd. Fentener van Vlissingen stond veertien jaar aan het hoofd van dit conglomeraat. De zakenman en natuurbeschermer is overleden aan kanker.

Fentener van Vlissingen had een geschat vermogen van ruim 2 miljard euro. Daarmee nam hij de vierde plaats in op de lijst van rijkste Nederlanders, de Quote 500. Fentener van Vlissingen werd in 1974 lid van de raad van bestuur van SHV, dat actief is in de olie- en gasindustrie en de schroothandel. In 1984 kreeg hij de hoogste positie binnen het bedrijf.

De laatste jaren ging de aandacht van Fentener van Vlissingen vooral uit naar goede doelen. Zijn organisatie African Parks beheert tien natuurparken in zeven Afrikaanse landen. Ook heeft de ondernemer een fonds tegen kanker opgericht.

De broer van Paul Fentener van Vlissingen, Frits, overleed eerder dit jaar plotseling. Hij werd 72 jaar. John Fentener van Vlissingen is de enige van de drie broers die nog in leven is.