AMSTERDAM - LogicaCMG wil voor SEK 11,9 miljard (ca. 1,3 miljard euro) het Scandinavische IT-bedrijf WM-data overnemen. Dit heeft het Brits/Nederlandse IT-bedrijf maandag bekendgemaakt.

LogicaCMG betaalt deels in aandelen en deels in contanten en verwacht in het eerste volledige jaar een positieve bijdrage aan de winst per aandeel uit de overname.

Door de overname krijgt LogicaCMG een omzet van meer dan GBP 3 miljard met bijna 40.000 werknemers in 41 landen. Het wordt de zevende IT-dienstverlener in EUropa en komt wereldwijd in de top twintig terecht. Wat betreft marktwaarde wordt LogicaCMG door de overname de op e e n na grootste van Europa.

LogicaCMG denkt jaarlijks GBP 15 miljoen aan kosten te kunnen besparen door de overname, waarvan de helft in 2007 en vanaf 2008 volledig. Eenmalige kosten om dit te bereiken bedragen GPB 22 miljoen in twee jaar, waarvan het meeste naar verwachting in 2007.

Het concern betaalt per 100 aandelen WM-data 95 nieuwe aandelen LogicaCMG en SEK 557 in contanten. Dit komt neer op zo'n SEK 27,72 per aandeel, zo blijkt uit berekeningen van Betten Beursmedia op basis van de koers van LogicaCMG van maandag. Het aandeel WM-data sloot vrijdag op SEK 23,80.

In reactie op het nieuws noteert het aandeel LogicaCMG maandagochtend zo'n 7% lager.