BADHOEVEDORP - De Nederlandse uitzendbranche blijft groeien. In de eerste helft van dit jaar steeg de omzet van de sector naar een totaal van 2,8 miljard euro. Dat is 20 procent meer dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. Dat heeft de branchevereniging voor uitzendondernemingen ABU woensdag bekendgemaakt.

Volgens de ABU floreert de economie in Nederland. Het vertrouwen van de producenten en consumenten neemt toe, evenals het aantal banen. De medische sector liet verreweg de sterkste omzetgroei zien met een stijging van 50 procent.

Volgens een woordvoerder van de ABU komt dit door de prestatiecontracten die zorgverzekeraars hebben afgesloten met onder meer ziekenhuizen. De zorginstellingen moeten nu extra (tijdelijk) personeel inzetten om bijvoorbeeld de wachtlijsten te verminderen.

Ook de technische sector deed het goed. Daar steeg de omzet van de uitzendbureaus met 25 procent. De administratieve en industriële sector groeiden minder snel, met omzetstijgingen van respectievelijk 16 en 18 procent. Volgens de zegsman van de ABU groeide in alle sectoren het aantal uitzendkrachten.