LEIDERDORP - Wie op het terras goedkoop een drankje wil nuttigen, kan het beste in Eindhoven zijn bestelling laten opnemen. Net als in 2004 en 2005 is Amsterdam de duurste terrasstad, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.

Naast Eindhoven zijn ook de prijzen in Utrecht en Dordrecht laag, zo blijkt woensdag uit het Terrasonderzoek 2006 van horeca-adviesbureau Van Spronsen. De onderzoekers bestelden in 21 verschillende steden twee biertjes, twee rosé en twee frisdrankjes.

Op het Leidseplein en het Rembrandtplein in Amsterdam kostte dat 14,50 euro. Op het Stadhuisplein in Rotterdam betaalden ze net geen 14 euro. Voor hetzelfde rondje moest in Eindhoven 11,95 euro worden neergelegd, in Utrecht 12 euro en in Dordrecht drie cent meer.

Meer

Gemiddeld moet in 2006 op de terrassen voor twee biertjes, twee rosé en twee frisdrankjes 12,82 euro worden neergelegd. Dat is 40 eurocent meer dan een jaar eerder. De onderzoekers noemen het daarom opvallend dat in Zwolle, Groningen en Breda consumpties juist goedkoper zijn geworden.

Bier kan het beste op het terras in Eindhoven worden besteld (1,80), het duurste biertje wordt in Amsterdam getapt (2,20). Voor goedkope rosé kun je het beste naar Zoetermeer en Groningen gaan (2,39). De duurste rosé wordt in Maastricht geschonken (3,00).