DEN BOSCH - Producten van Kellogg's, maker van onder meer cornflakes, zijn bij enkele grote supermarktketens niet meer verkrijgbaar. De reden daarvoor is onenigheid tussen Kellogg's en de inkooporganisatie Superunie over de prijs van enkele producten.

Dat heeft Kellogg's dinsdag laten weten. Superunie gaat niet akkoord met een prijsverhoging die Kellogg's heeft doorgevoerd op sommige producten. Daarom bestelt de inkoopkoepel van onder meer Jumbo, Spar en Vomar geen producten meer bij de ontbijtgranenproducent.

Grondstoffen

Volgens Kellogg's gaat het om een prijsverhoging van gemiddeld enkele procenten. Het conflict betreft diverse producten met uitzondering Special K Rode Vruchten en Mini's. De fabrikant zegt sinds april 2004 geen prijsverhoging meer te hebben doorgevoerd. Nu zou dat nodig zijn wegens de oplopende prijzen voor grondstoffen en transport.

De directeur van Superunie, Frans Fredrix, zei "nooit commentaar te leveren op de voortgang van commerciële onderhandelingen". De laatste jaren zijn er wel vaker conflicten geweest tussen fabrikanten en supermarkten.

Zo wilde Grolsch eerder dit jaar tijdelijk geen bier leveren aan Albert Heijn wegens onenigheid over de prijs. Albert Heijn lag eerder overhoop met koekfabrikant Peijnenburg over de levering van 600-gram ontbijtkoek.