GOUDA - De technisch dienstverlener Imtech heeft in de eerste helft van dit jaar flink meer winst geboekt dan in de eerste helft van 2005, mede dankzij een aantal overnames. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De nettowinst bedroeg 26,9 miljoen euro, 31 procent meer dan de 20,5 miljoen euro een jaar eerder. De omzet nam met 21 procent toe tot 1,29 miljard euro en het bedrijfsresultaat steeg met een kwart tot 45,1 miljoen euro.

Nederland

Imtech herstelde in de Benelux na een aantal moeilijke jaren. Het ging vooral beter in Nederland. Het bedrijfsresultaat steeg in de regio met 16 procent tot 12,1 miljoen euro.

In Duitsland was sprake van een voortgaande groei, terwijl de resultaatsontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en het cluster ICT & Technology "sterk" was.

Koers

"Met dubbele groeicijfers, die tot stand zijn gekomen door zowel een substantiële groei van het bedrijfsresultaat als door een goede bijdrage van overgenomen ondernemingen, liggen we goed op koers. Alle groeisignalen staan op groen", aldus bestuursvoorzitter René van der Bruggen in een toelichting.

Imtech handhaaft de verwachting dat het bedrijfsresultaat dit jaar hoger uitkomt dan in 2005. Hierbij zijn overnames niet meegerekend.

Overnames

Dit jaar gaf Imtech 109 miljoen euro uit aan vijf overnames. De gekochte bedrijven halen gezamenlijk een jaaromzet van ongeveer 300 miljoen euro. Imtech verwacht van deze aankopen een bijdrage aan het bedrijfsresultaat van circa 17 miljoen euro.

"De tweede helft van dit jaar wordt met vertrouwen tegemoet gezien. De kwaliteit van de orderportefeuille verbetert en er is sprake van aantrekkende marktomstandigheden", aldus Imtech in de toelichting. De orderportefeuille groeide in de eerste helft van dit jaar met 12 procent tot bijna 3 miljard euro.