AMSTERDAM - British Airways heeft zondag 30 procent van alle vluchten vanaf de luchthaven Heathrow in Londen geschrapt. Het betreft onder meer 58 vluchten naar Parijs, Genève, Kopenhagen, Zürich, Wenen, Amsterdam, Oslo, Basel, Leon, Brussel en Belgrado, die van terminal vier zouden vertrekken. Dat heeft de Britse luchtvaartmaatschappij meegedeeld. Ook het binnenlandse luchtverkeer vanaf het Londense vliegveld is flink ontregeld.

British Airways heeft de maatregel genomen wegens de voortdurende problemen op de Londense luchthaven. De chaos ontstond donderdag, toen de Britse politie bekendmaakte dat terroristische aanslagen op vliegtuigen tussen Londen en de Verenigde Staten waren verijdeld.

Geannuleerd

Zondagochtend landde nog wel een vliegtuig van British Airways op Schiphol, maar alle andere zeven vluchten vanuit Heathrow zijn geannuleerd. Tussen Brussel en de Londense luchthaven waren zondag alle vluchten van British Airways geschrapt. De Britse maatschappij heeft tien vluchten naar de Verenigde Staten eveneens geannuleerd.

Vanaf de eveneens bij Londen gelegen luchthaven Gatwick vliegt de maatschappij wel naar Amsterdam. 23 Binnenlandse vluchten van British Airways van en naar die luchthaven zijn echter geschrapt. De enige uitzondering zijn vluchten naar het Kanaaleiland Jersey.