AMSTERDAM - Kabelbedrijf UPC heeft in Nederland de omzetgrens van 200 miljoen dollar in een kwartaal gepasseerd. Uit donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers van moederbedrijf Liberty Global blijkt dat de omzet in Nederland uit is gekomen op 202 miljoen dollar (157 miljoen euro). Dat is een stijging van 3,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat in Nederland kwam uit op bijna 99 miljoen dollar (76 miljoen euro). Dat is 3 procent minder dan een jaar eerder.

Het bedrijf had eind juni 345.500 kastjes verspreid waarmee klanten digitale televisie kunnen ontvangen. Nu heeft ongeveer 16 procent van de klanten zo'n kastje tegen 4 procent vorig jaar. UPC ziet dat de helft van alle klanten met die box extra diensten afnemen.

Het kabelbedrijf mikt op een zogenaamde tripleplay-strategie, waarbij klanten niet alleen televisiediensten zouden moeten afnemen, maar ook internet en telefoon.

De omzet van moederbedrijf Liberty Global kwam uit op 1,59 miljard dollar (1,23 miljard euro), waarbij er een winst overbleef van 24 miljoen dollar.