AMERSFOORT - De winst van Schuitema is het afgelopen halfjaar met ruim 25 procent gestegen tot 37,3 miljoen euro. De winstgroei kwam deels voor rekening van hogere taxaties van winkelpanden. Dat bleek uit de woensdag gepubliceerde cijfers van het moederbedrijf van de C1000-supermarkten.

Schuitema, voor het overgrote deel in handen van Ahold, onthoudt zich van een prognose voor dit jaar. Over de eerste zes maanden kwam de detailhandelsomzet van de C1000-winkels uit op ruim 2,14 miljard euro, een stijging met 2,2 procent ten opzichte van 2005.

Ahold heeft een belang van 73,2 procent in Schuitema, de Stichting Gemeenschappelijk Aandelenbezit Schuitema bezit 25,1 procent. "Gezien de marktomstandigheden is het resultaat zeer bemoedigend", liet bestuursvoorzitter Bert Roetert in een schriftelijke toelichting weten.

Resultaat

Het bedrijfsresultaat steeg met 17,2 procent naar 59,2 miljoen euro. De brutowinstmarge in het afgelopen kwartaal liep in vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar terug van 12,1 procent naar 11,1 procent. Dit was deels te danken aan hogere marketingkosten voor Schuitema.

Schuitema sloot dit jaar zes supermarkten en opende twee nieuwe filialen. De gesloten supermarkten betroffen te kleine of onrendabele vestigingen, aldus Schuitema. Het concern telt nu 458 winkels.