AMSTERDAM - De kabelproducent Draka Holding houdt er vertrouwen in dat dit jaar met een zwarte cijfers wordt afgesloten. De omstandigheden in de ingestorte tele- en datacommunicatiemarkt blijven volgens het bedrijf wel "onverminderd moeilijk".

"Desondanks zijn er belangrijke orders bij nieuwe klanten geboekt", liet Draka donderdag optimistisch weten. De kabelproducent is erin geslaagd diverse opdrachten voor 2003 in de wacht te slepen met een totale waarde van 20 miljoen euro.

Bovendien krijgt de Amsterdamse onderneming van de banken ING en ABN Amro de komende drie jaar een krediet van 100 miljoen euro. Met deze financiële injectie kan het bedrijf voorlopig aan kortlopende verplichtingen voldoen.

Draka houdt vast aan de winstverwachting die het bij de presentatie van de halfjaarcijfers uitsprak. Dat betekent dat in een positief nettoresultaat wordt geboekt, exclusief de kosten gemoeid zijn met een reorganisatie. Over de eerste zes maanden van dit jaar zag de kabelproducent de nettowinst nog verschrompelen van ,1 miljoen euro tot 1,2 miljoen euro.