AMSTERDAM - Het telecom- en kabelbedrijf Versatel heeft in het tweede kwartaal de verliezen verder zien oplopen. De onderneming meldde woensdag een nettoverlies van bijna 35 miljoen euro tegen een negatief resultaat van 0,5 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2005. In de eerste drie maanden van dit jaar kwam het verlies uit op 23 miljoen euro.

De verslechtering van de resultaten is te wijten aan hogere marketinguitgaven, prijsdruk in de zakelijke markt en reorganisatielasten. Versatel, voor 80 procent in handen van de Zweedse telecomprijsvechter Tele2, kondigde eind mei aan tweehonderd banen te schrappen in Nederland en België. Daarvoor is een eenmalige voorziening van 6 miljoen euro getroffen.

De omzet in het tweede kwartaal kwam uit op 104,5 miljoen euro. Dit is 12 procent meer dan een jaar geleden. In vergelijking met het eerste kwartaal bedroeg de omzetstijging nog geen 1,5 procent. In de cijfers van vorig jaar zijn de prestaties van de Duitse tak eruit gehaald. Die is in oktober 2005 verkocht.