AMSTERDAM - Ruim honderdduizend Nederlanders dreigen in het najaar hun aanvullende ziektekostenverzekering te verliezen. Bij ongeveer vijftienduizend mensen is deze polis al opgeschort omdat zij hun premie niet hebben betaald. Dat schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag.

Verzekeraar CZ heeft bij tienduizend mensen de aanvullende verzekering opgeschort na enkele aanmaningen te hebben verstuurd. "Na de tweede aanmaning is de deurwaarder ingeschakeld." De organisatie zet zijn wanbetalende klanten, die samen een schuld van vijftien miljoen euro hebben, nog niet uit de basisverzekering, hoewel verzekeraars dat volgens de nieuwe zorgwet wel mogen.

Aanmaningen

De grootste verzekeraar van Nederland, VGZ heeft eind juli circa vijftigduizend aanmaningen de deur uitgestuurd. "De tweede aanmaning gaat deze maand de deur uit. Als de mensen nog niet reageren, dan wordt met de derde aanmaning de aanvullende verzekering opgeschort."

Agis heeft bij ongeveer vijfduizend mensen de aanvullende verzekering opgeschort 'na het doorlopen van een aanmanings- en incassotraject'. "Zij hebben niet gereageerd op onze brieven."