AMSTERDAM - Postbedrijf TPG wil in Duitsland flink groeien en zo de strijd aanbinden met Deutsche Post. Het streeft ernaar volgend jaar een logistieke onderneming bij onze oosterbuur over te nemen. Bestuursvoorzitter Peter Bakker zei dat woensdag in een vraaggesprek met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

TPG is al actief in Duitsland en maakt daar nu een jaaromzet van miljoen euro. Dat bedrag moet binnen twee tot drie jaar verdubbelen. Een mogelijke overname past binnen de strategie van TPG om in alle landen van de Europese Unie een marktaandeel op te bouwen van 5 tot 10 procent. Mocht het niet tot een overname komen, dan breidt het Amsterdamse bedrijf zijn logistieke activiteiten in Duitsland zelf uit.

Topman Bakker zei in Handelsblatt dat er al gesprekken lopen, maar met wie wil hij niet zeggen. Van concrete onderhandelingen is op dit moment geen sprake. TPG hoopt in Duitsland netwerken voor geadresseerde post en reclamedrukwerk te ontwikkelen. Verder streeft het bedrijf ernaar datasystemen voor postzendingen op poten te zetten.

Deutsche Post is overigens zelf sinds kort bezig in Nederland voet aan de grond te krijgen. Samen met uitgever Wegener bezit het de aandelen van Selekt Mail, dat ernaar streeft een groot aandeel van de Nederlandse postmarkt te veroveren. TPG-topman Bakker maakt zich er niet al te veel zorgen over omdat de Nederlandse markt al sterk geliberaliseerd is.