AMSTERDAM - De Politie is volgens werkend Nederland de meest favoriete werkgever. Dat blijkt uit onderzoek over de eerste helft van het jaar onder ruim 8000 mensen door onderzoeker Intelligence Group. Daarmee heeft de Politie Philips van zijn troon gestoten, die jaren de eerste plaats bezette. Shell staat op nummer drie.

In 2006 zijn ook de banken weer sterk vertegenwoordigd in de top tien van meest favoriete werkgever. Hierin is ten opzichte van eerdere onderzoeken weinig veranderd. De Rabobank neemt een vierde plek in op de lijst, ABN Amro een vijfde. De ING is goed voor een achtste plek.

Nieuwkomers in de top tien zijn Defensie en Het Rijk. Deze stijgingen zijn mede te verklaren door de intensieve wervingscampagnes van de twee.

Wuppies

Opvallend is dat Albert Heijn in populariteit is gestegen terwijl het moederbedrijf Ahold sterk in populariteit is gedaald. De media aandacht kan hierin een rol hebben gespeeld, zo stelt Intelligence Group. Ahold is negatief in de media gekomen door de rechtzaak naar aanleiding van het boekhoudschandaal, terwijl Albert Heijn de laatste tijd meer positief in de media is geweest met bijvoorbeeld de Wuppie actie.