AMMERZODEN - De winkels van Kras Stervakanties worden bijna allemaal gesloten. Het rendement van de reisbureaus is te laag. Dat heeft TUI Nederland, de eigenaar van Kras, donderdag laten weten.

Veel klanten slaan het reisbureau over en boeken hun Krasvakantie rechtstreeks via internet. Verspreid over Nederland heeft het merk nu negentien winkels.

Twee daarvan blijven onder de oude naam actief, in Alkmaar en Rotterdam. De vestiging in Alkmaar werkt samen met boekenclub ECI en deze samenwerking wordt voortgezet. Hetzelfde geldt voor het reiskantoor dat is gevestigd in het Wereldmuseum in Rotterdam.

Arke

Het Kras-kantoor in Venlo wordt omgebouwd tot een Arke-vestiging, een ander TUI-merk, dat beschikt over 120 reisbureaus. De overige zestien Kraskantoren sluiten hun deuren.

TUI blijft wel gewoon reizen onder het merk Kras Stervakanties aanbieden. Vrijwel al het personeel van Kras gaat over naar Arke.

"De kantoren die nu dicht gaan, waren vaak klein en stonden in de omgeving van Arke-reisbureaus. Het is dan in een tijd waarin reisbureaus onder druk staan door de opkomst van verkoop via internet logisch om de zaken samen te voegen", verklaart algemeen directeur Hans Bommer van Kras.

Op termijn heeft Kras plannen om weer nieuwe vestigingen te openen. "We denken aan vijf of zes 'flagstores', grote winkels met een regionale uitstraling", aldus Bommer.