AMSTERDAM - Unilever praat donderdag met FNV Bondgenoten over de positie van de Vlaardingse werknemers. Dat maakt FNV-bestuurder Lucas Vermaat woensdag bekend. Medewerkers van de afdeling Finance Focus protesteerden woensdag opnieuw. Al eerder legde de bewuste afdeling van Unilever het werk neer vanwege de reorganisatieplannen.

Unilever wil de afdeling Finance Focus afstoten. FNV Bondgenoten eist meer werkzekerheid voor de werknemers van deze afdeling. Volgens de FNV weten twintig van de tachtig personeelsleden met een tijdelijk contract zeker dat zij hun baan behouden.

In het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam kwamen woensdag 120 stakende mensen bijeen. Zij werden toegesproken door SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen – ooit zijn carrière begonnen bij Unilever – en FNV-bestuurder Ellen Dekkers.

Volgens Vermaat is Marijnissen het eens met FNV Bondgenoten, die meent dat 'het uitbesteden van werk en het rücksichtslos saneren van afdelingen in strijd is met de uitgangspunten van Unilever'.