AMSTERDAM - Het moederbedrijf van kabelexploitant UPC, Liberty Global, is niet meer in de race voor de overname van Essent Kabelcom. Dat liet de onderneming woensdag weten. Beide partijen zijn het niet eens geworden over onder meer de prijs.

"We hebben heel serieus naar Essent Kabelcom gekeken en er zijn goede integratiemogelijkheden", zei een woordvoerder van Liberty Global. "Maar er zijn nu geen actieve gesprekken meer."

Op het sociale vlak, waaronder het overnemen van personeel, waren beide partijen elkaar een "heel eind" genaderd. Er was zelfs gesproken met de ondernemingsraad, aldus de Amerikaanse kabelexploitant.

KPN

Er waren geen obstakels op het mededingingsvlak, verzekert de woordvoerder. Liberty Global, de grootste kabelexploitant buiten de Verenigde Staten, juicht de consolidatie in de Nederlandse kabelsector toe. Deze is volgens het concern nodig om de concurrentie met KPN aan te kunnen. "We zien ook mogelijkheden tot samenwerking met de nieuwe eigenaar van Essent Kabelcom", aldus Liberty.