ALMERE - United Service Group (USG) heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet zeer flink zien stijgen. De omzet van de uitzendorganisatie (onder meer Start en Unique) bedroeg 750,9 miljoen euro, een stijging van 71,5 procent. De toename komt vooral door de overname van Start, zo zei USG dinsdag.

Het bedrijfsresultaat over de eerste negen maanden was met 47,4 miljoen euro 7,6 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst voor afschrijving van goodwill is ook minder. In 2001 kwam die op 31,6 miljoen euro uit, de eerste negen maanden dit jaar bedroeg die 24,3 miljoen euro.

De uitzendmarkt heeft zich in Nederland de afgelopen drie maanden gestabiliseerd. USG verwacht dat de werkloosheid verder zal oplopen, waardoor meer mensen beschikbaar zijn voor uitzendbanen. De USG-onderdelen die zich vooral op het midden- en kleinbedrijf (MKB) richten, hadden echter minder vacatures.

USG verwacht dat de kostenreductiemaatregelen die dit jaar zijn genomen volgend jaar effect hebben. In Nederland moet midden volgend jaar de afslankoperatie zijn afgerond. USG is actief in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Italië.