AMSTERDAM - Twee durfkapitalisten, Kohlberg Kravis Roberts (KKR) en Silver Lake Partners, gaan waarschijnlijk de chipdivisie van Philips overnemen. Dat heeft The Wall Street Journal woensdag gemeld. Volgens de Amerikaanse zakenkrant hebben deze investeringsmaatschappijen de biedingenstrijd gewonnen. The Wall Street Journal zegt zich te baseren op bronnen die bekend zijn met de materie. De prijs zou boven de 8 miljard euro uitkomen.

Behalve KKR en Silver Lake Partners waren er nog meer durfkapitalisten die belangstelling hadden. Daaronder was een samenwerkingsverband met onder meer Blackstone Group en de in Londen gevestigde Permira Advisors en Texas Pacific Group.

Bij de te verkopen Philipstak werken ongeveer 36.000 mensen, van wie circa 6000 in Nederland. De divisie was vorig jaar goed voor een omzet van 4,2 miljard euro, ofwel bijna 14 procent van de concernomzet. Eind juni meldde de onderneming een minderheidsbelang van de chipdochter te willen verkopen. Dat zou eventueel ook via een beursgang kunnen.