TORONTO/ENSCHEDE - Bierbrouwer Grolsch heeft interesse in de Canadese brouwer Sleeman Breweries. Dat meldde de Canadese krant Globe and Mail Newspaper dinsdag op zijn website. Behalve Grolsch zouden nog drie andere partijen interesse hebben.

De andere belangstellenden zijn volgens het dagblad de Canadees-Amerikaanse brouwer Molson Coors, het Japanse Sapporo Breweries en Labatt, een dochter van het Belgische concern Inbev. De krant baseert zich op bronnen uit de branche en uit kringen rond investeringsbanken.

Bod

Volgens de krant konden geïnteresseerden zich tot 31 juli melden, wat zou betekenen dat Grolsch reeds een bod heeft uitgebracht. Biedingen zouden oplopen tot 15 Canadese dollar per aandeel, wat het bedrijf waardeert op 250 miljoen Canadese dollar (173,5 miljoen euro). Grolsch zelf heeft een beurswaarde van ruim 490 miljoen euro.

Bij Grolsch was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar op de berichtgeving. De bierbrouwer heeft al een relatie met Sleeman. Het Canadese bedrijf verkoopt sinds 2002 bier van het Achterhoekse concern op de Canadese markt. Sleeman heeft dezelfde betrekking met het Japanse Sapporo.

Marktaandeel

Sleeman Breweries heeft naar schatting een marktaandeel van 7 procent op de Canadese biermarkt. De brouwer concurreert met Molson Coors en Labatt, de twee grootste brouwers van het land. Vorig boekjaar behaalde het bedrijf een omzet van 206,7 miljoen Canadese dollar (143 miljoen euro). Grolsch had vorig jaar een omzet van ruim 312 miljoen euro.