SINGAPORE - Singapore Airlines heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst meer dan verdubbeld dankzij de verkoop van een kantoorgebouw. Het nettoresultaat kwam uit op 575 miljoen Singapore-dollar (285 miljoen euro) tegen 235 miljoen dollar een jaar eerder. Dat maakte het concern dinsdag bekend.

Singapore Airlines, voor 57 procent in handen van de Singaporese overheid, verkocht met een boekwinst van 223 miljoen dollar zijn kantoorgebouw in het zakendistrict van Singapore. Ook verdiende het 109,9 miljoen dollar aan de verkoop van vliegtuigen en onderdelen.

De omzet steeg met 12,4 procent tot 3,42 miljard dollar (1,7 miljard euro). De winstprognoses van analisten varieerden van 318 miljoen tot 509 miljoen dollar.

Het concern kon verder profiteren van een stijging van het aantal passagiers, met 9,4 procent tot 4,4 miljoen. Wel had de luchtvaartonderneming te maken met hogere brandstofkosten. Deze uitgaven stegen in de afgelopen periode met 6,9 procent naar 1,22 miljard dollar (604 miljoen euro). Singapore Airlines is de op een na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld gemeten naar beurswaarde, na het Amerikaanse Southwest Airlines.