AMSTERDAM - Philips noemt de resultaten van de divisies licht, medische systemen en consumentenelektronica bemoedigend. Dat heeft het concern dinsdag aan analisten en beleggers laten weten in een overzicht van de stand van zaken.

Bij de lichtdivisie zegt Philips de concurrentie achter zich te laten. De ebit-marges liggen rond de 12 procent. Het gaat daarbij om de winst voor rente, belastigen en afschrijvingen. De divisie leidt in bijna alle markten die ze bedient. Onlangs nog sloot het concern een contract voor de levering van gloeilampen aan de 1400 winkels van de Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot.

De integratie bij de medische divisie van de recente aankopen ligt op schema. Voor volgend jaar wordt een reductie van de kosten verwacht met 350 miljoen euro. Dit jaar gaat Philips uit van een winstmarge, voor aftrek van posten op 9 procent.

Ook consumentenelektronica, zoals tv's of haardrogers, draait goed. De Amerikaanse markt is volgens het elektronicaconcern goed voor stijgende verkopen van televisies van 55 procent jaar op jaar.