SCHAUMBURG - De Amerikaanse mobieltjesfabrikant Motorola, bekend van de Razr, heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug. Het concern boekte een winststijging van bijna 50 procent tot 1,38 miljard dollar, de omzet steeg met 29 procent tot 10,88 miljard dollar. De resultaten zijn beter dan analisten hadden verwacht.

Dit heeft Motorola woensdag na sluiting van de beurs in New York bekendgemaakt. In totaal verkocht het concern uit Schaumburg, Illinois, 51,9 miljoen mobiele telefoons. Daarmee is het wereldwijd de nummer twee achter Nokia.

Voor het huidige kwartaal verwacht Motorola een omzet van 10,9 miljard tot 11,1 miljard dollar. Analisten hadden in doorsnee gerekend op ruim 10,4 miljard dollar. In de handel nabeurs steeg het aandeel 8 procent in reactie op de prognose.

Yahoo

Motorola kondigde ook een alliantie aan met Yahoo. Daardoor komen de Go-diensten van Yahoo (e-mail, zoekmachine en adresboek) beschikbaar op mobiele telefoons van zijn partner. De internetonderneming heeft ook al een soortgelijke overeenkomst met Nokia.