ZAANDAM - Ongeveer 250 werknemers van de zes distributiecentra van Albert Heijn hebben maandag gedemonstreerd bij het hoofdkantoor van de supermarktketen in Zaandam. Het personeel is boos over de geboden loonsverhoging van Albert Heijn.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Vanuit de distributiecentra Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Tilburg en Zwolle waren actievoerders met bussen naar het distributiecentrum in Zaandam gekomen. Vervolgens liepen de medewerkers in een protestmars naar het hoofdkantoor van Albert Heijn.

In de distributiecentra zorgen ruim 4000 medewerkers dagelijks voor de voorraden van de supermarkten van Albert Heijn. De bevoorrading loopt echter geen gevaar door de actie omdat alle mensen in 'hun eigen tijd' demonstreren, aldus de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond.

Hardere acties

Voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten ziet de actie "als een waarschuwingssignaal". Als Albert Heijn niet ingaat op een eis van 2 procent meer loon, dan volgens hardere acties, dreigt hij.

Albert Heijn wil echter niet verder gaan dan anderhalf procent meer loon. Naast een betere beloning wil CNV Dienstenbond verder eenzelfde honorering voor deeltijd-, uitzendkrachten en vast personeel. De eerste twee groepen krijgen nu voor het zelfde werk minder betaald.

Ruimte

Een woordvoerster van het bedrijf zegt dat Albert Heijn graag met de bonden om de tafel gaat zitten om een einde te maken aan het cao-conflict. "Wij zien zeker nog wel wat ruimte", aldus de zegsvrouw.