BREDA - Na Philips en Krups komt er een derde biertapsysteem op de markt. Het gaat om de fabrikant voor huishoudelijke artikelen Princess dat in november of december ook een biertapsysteem op de markt brengt. In dat apparaat moeten biervaatjes van Heineken, zo meldde de onderneming maandag.

Het apparaat kan ook worden gebruikt als koelbox voor wijn en frisdrank. Verder kan het apparaat draaien op 12 volt zodat de drankjes ook onderweg in de auto koel blijven.

Rechtszaal

Krups en Heineken kwamen in het voorjaar van 2004 met de Beertender op de markt. Ruim een jaar later kwam Philips die samen met bierbrouwer InBev de Perfectdraft in de markt zette. Heineken en Philips kregen het later in de rechtszaal nog met elkaar aan de stok omdat Heineken vond dat het apparaat van Philips veel leek op de Beertender. Maar de rechter vond niet dat het apparaat daarom van de markt moest verdwijnen.

Volgens directeur Aad Ouborg van Princess heeft Heineken toestemming gegeven voor het gebruik van het vaatje. Het gaat om het vijf liter tapvat dat in de thuistap past. Heineken zegt dat het op de hoogte is gebracht van de plannen van Princess. "Verder moeten we afwachten wat ermee gebeurt."

Draadloos

Ouborg is buitengewoon enthousiast over de vinding. "Het wordt het goedkoopste apparaat in zijn soort met een prijs van 119 euro. Het grote voordeel is dat het apparaat ook draadloos is te gebruiken."