MAASTRICHT - De regionale luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) staat weer te koop. Volgens een woordvoerder van de luchthaven, die ook wel bekend staat als vliegveld Beek, wordt momenteel gezocht naar nieuwe aandeelhouders. Schiphol-directeur G. Cerfontaine heeft al interesse getoond, maar overnamegesprekken vinden nog niet plaats.

"Wij hebben altijd gezegd: mocht Maastricht Airport weer in de aanbieding zijn dan zijn we geïnteresseerd. We zijn alleen nog niet in gesprek", aldus een woordvoerster van Schiphol vrijdag. De zegsman van MAA wil niet zeggen of er momenteel gesprekken plaatsvinden en met wie.

In 1999 hebben de luchthavens al een keer onderhandeld over een samenwerking. Schiphol wilde toen een meerderheidsbelang in MAA nemen van 51 procent, maar haakte af. De Amsterdammers vonden de prijs die de Maastrichtenaren vroegen te hoog.

Vliegveld Beek heeft volgens de zegsman nu wederom een aanbiedingsbrief rondgestuurd aan potentiële kopers. "Eigenlijk hadden wij dat eind vorig jaar al willen doen, maar toen kampten we met de naweeën van de 11 september-aanslagen voor de luchtvaartindustrie. We besloten te wachten op betere tijden en nu kruipt de markt weer uit het dal."